Nationale Diabetes Challenge 2022

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang één keer per week in eigen buurt. Zij worden hierbij begeleid door een professional uit de zorg, sport en/of welzijn. De wandelingen starten eind april/begin mei 2022. Samen trainen deelnemers toe naar de feestelijke finale op 24 september. Als het kan sluiten we met alle deelnemers uit het hele land de Challenge af op het NDC Festival. 

Bewegen is goed voor iedereen, maar al helemaal voor mensen met diabetes type 2. Het kan ervoor zorgen dat je minder medicijnen nodig hebt en gewicht verliest. De eerste stap kan alleen best moeilijk zijn. Daarom helpen wij mensen met diabetes om in beweging te komen. Met de Nationale Diabetes Challenge komen deelnemers samen stap voor stap in beweging door te wandelen en te werken aan hun gezondheid. Meedoen aan de Nationale Diabetes Challenge heeft vele voordelen.

Aanmelden

Wandelaars kunnen zich hier aanmelden voor een wandellocatie in de buurt. Zoek op jouw woonplaats of postcode en schrijf je in bij de locatie van jouw keuze. Geen locatie bij jou in de buurt? In de loop der tijd zullen er steeds meer wandellocaties verschijnen. Houd de website dus goed in de gaten. Of vraag bijvoorbeeld aan je huisarts om mee te doen.