Stoptober 2023

Dit jaar is de 10e editie van Stoptober. Stoptober is een bewezen succesformule. Met een slagingskans van 70% is het duidelijk dat Stoptober werkt en levens verandert. Als je meedoet, vergroot je je kans met maar liefst 5 keer om voorgoed te stoppen met roken.

Zo werkt het: gebruik de handige app

Via de app ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om vol te houden, ook als het even wat minder gaat.

Als je de Stoptober App gedownload hebt, ontvang je elke dag positieve berichten die je aanmoedigen en helpen om je stoppoging vol te houden, ook als het even wat minder gaat. Met filmpjes, puzzels, tips en adviezen helpen we je door de moeilijkste momenten heen. De Stoptober App is vanaf 21 september gratis beschikbaar.

Meer informatie over de Stoptober-app

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug.

Daarbij zijn 4 weken niet roken goed te overzien en wacht je een mooie beloning als je het volhoudt. Lukt het je om 28 dagen niet te roken, dan heb je maar liefst vijf keer meer kans om het blijvend vol te houden.

Van alle mensen die eerder meededen met Stoptober, geeft de overgrote meerderheid (92%) ons een positieve beoordeling.

Vraag je huisarts om hulp

Stoppen met roken is een persoonlijke reis. Blijf positief en volhardend, zelfs als je een terugval hebt. Met de ondersteuning  van Stoptober en je vastberadenheid kun je succesvol zijn in je streven om zelfs voor altijd te stoppen met roken!

Vraag steun aan je omgeving. Vertel dat je stopt met roken. Een beetje begrip en steun uit je omgeving kan jou ook helpen om vol te houden. Ook je huisarts kan je helpen. 

Stoptober app-community Centraal Gelderland 

Vanaf 21 september 2023 is de app van Stoptober beschikbaar. Handig om regelmatig te gebruiken. Je vindt er aanmoedigingen, afleidingsmogelijkheden en tips. Deelnemers kunnen aansluiten bij een eigen regionale community binnen de app. Deelnemers kunnen zich melden bij de huisarts en worden dan toegevoegd aan de ‘app-community Centraal Gelderland’. 

Stoptober TV

Livestream, inspiratie en support. Kijk regelmatig op Stoptober.tv voor support en inspiratie en livestreams uit het Stoptoberhuis. Zo houd je het langer vol!

Meer informatie en tips