Kaderarts bewegingsapparaat

Nieuw:

Vanaf Juni 2022 is er in Arnhem Noord een apart spreekuur voor mensen met klachten van het bewegingsapparaat (spieren, pezen, gewrichten). Het spreekuur wordt gedaan door kaderhuisarts bewegingsapparaat Ineke Polling

Zij heeft een tweejarige postdoctorale opleiding op het gebied van het bewegingsapparaat gevolgd aan het Erasmus MC te Rotterdam

Waarom dit spreekuur?

De specialist (orthopeed) in het ziekenhuis kijkt met name of de klachten verholpen kunnen worden door een operatie. Dit is (nog) lang niet altijd het geval maar patiënten willen wel weten wat er aan de hand is en wat er aan gedaan kan worden.

Voor wie?

Het spreekuur is bedoeld voor mensen met langdurige of hinderlijke klachten van spieren, botten en gewrichten, bijvoorbeeld als gevolg van artrose, een blessure of overbelasting.

Hoe werkt het?

Het spreekuur biedt de mogelijkheid om een collega-huisarts, met speciale kennis van het bewegingsapparaat, te laten meekijken. Ze neemt ruim de tijd voor u: de eerste afspraak duurt een half uur. Ze stelt indien mogelijk de diagnose, kan zo nodig verder onderzoek aanvragen en behandelt u eventueel direct middels een injectie. Hierdoor hoeft u mogelijk niet meer naar het ziekenhuis doorverwezen te worden. Daarna verwijst zij u weer naar uw eigen huisarts terug. Er is een goede samenwerking met fysio-, cesar-, ergo- en podotherapeuten. Daarnaast zijn de lijnen voor overleg met medisch specialisten, zoals orthopeden, kort.

Geen kosten:

Aan het spreekuur zijn geen kosten verbonden. Het gaat ook niet van uw eigen risico af.

Afspraak maken:

Het spreekuur wordt gehouden op donderdagmiddag in Gezondheidscentrum Onder de Linden, locatie huisartsenpraktijk Klarendal. U kunt op het spreekuur terecht op verwijzing van uw eigen huisarts.